dadka.sk

Univerzális reklám jellegű felhívás:

Ezt a cikket a legmélyebb szeretetem és tiszteletem vezérli, az emberiséget jelképezi, rólam szól és nincs köze a politikához avagy:

„VIGYÁZZ EMBER, SZERETET VAN NÁLAM ÉS NEM FÉLEK HASZNÁLNI!!!”

 

„Legyen templom, legyen iskola, ne legyen pusztítás.
Épüljön kemény kőből a lélek a család.
Érjen fel az égbe hálás énekünk,
ha Isten velünk, senki ellenünk!“

(Kormorán: Hálaadó Körmenet)

 


A CSEMADOK Tornaljai Választmánya és az MKP Járási Elnöksége jóvoltából 2009. augusztus 20-án megrendezésre került a Szent István napi ünnepség. A színes programlánc Ökumenikus istentisztelettel kezdődött 16.30 órakor.

17.30 órai kezdettel a honfoglalási emlékmű megkoszorúzására került sor a Tornaljai Templom téren, majd szívhez szóló ünnepi beszédet mondott Pásztor István parlamenti képviselő úr.

Hálás vagyok minden kedves szóért, amely arra késztetett, hogy elgondolkodjak a kibontakozásra vágyó érzéseim felett.

 

 

Ma rajtam egy kis világ szeme, hisz ez a cikk önmagában már csak azért sem lesz sablonos, mert én Szlovákiai szlovák vagyok, az anyanyelvem szlovák a tanulmányaimat mindvégig szlovák nyelven végeztem, ígyhát szlovák nyelvű gondolatmenettel rendelkezem. Szeretem és tisztelem az államot, amelyben élek és nagyra becsülöm a hazámat.

Az igazsághoz viszont hozzá tartozik az is, hogy szeretem és tisztelem mindazokat, akiktől megtanulhattam a szeretet, összetartás, bizalom, barátság, hit, remény és az együttérzés fogalmát.

Szeretem mindazokat, akik kiálltak mellettem, befogadtak a szívük melegébe, helyet teremtettek a furfangos álmaimnak ez által esélyt adtak az újrakezdéshez.

És ha csak egy alapfogalom maradok ebben a puszta létben, nekem akkor is megérte hisz a legmagasabb torony teteje is biztos alapokra épül.

Legyen az Szlovákiai szlovák – Szlovákiai magyar, Magyarországi magyar, avagy Magyarországi szlovák, legyen az bármilyen ember e földkerekén, ha meginog alatta a talaj, szívem összes szeretetével és tiszteletével nyújtom feléje védő karom, hisz én is ezt tapasztalhattam, ezt tanulhattam és örök hálám érte.

 

 

 

A kulturális program keretén belül a Tornaljai Rákóczi Magyar ház kedves megvendégeléssel fogadta mindazokat, akik úgy döntöttek, hogy nyugodt, baráti környezetben szeretnék eltölteni a Szent Istvánra való megemlékezést, melynek szellemi öröksége tükröződött minden készséges szóban, tettben, pillantásban. Köszönöm, én nagyon jól éreztem magam.

 

Ezúttal szeretnék külön köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy szabadon röpködhessem a gondolat szárnyain ledöntve így a sivár szürke falakat.

Köszönöm, hogy rombolhattam és újraépíthettem:)

Örök hálám Magyarország.

Dadka